Bronsgroene Leeuw

2023
Anke Buckinx
Deze hoge onderscheiding wordt haar toegekend voor haar hartelijkheid, vriendelijke persoonlijkheid en voor het promoten van het Limburgs gevoel op Joe FM. Maar ook haar sociale bewogenheid door onder andere de actie “een pakje van je hart” Waarbij ze zoveel mogelijk kinderen wilt gelukkig maken met een fijn kerstcadeau, Joviaal, sociaal, enthousiast, opgewekt, vrolijk, het zijn allemaal eigenschappen die deze Limburgse heeft.

 

2022

Danny Vandersmissen
Deze hoge onderscheiding wordt hem toegekend als waardering voor zijn veelzijdige Vastelaovescarrière zowel in het Genker rijk der Spasbinken als voor zijn meer dan 2x11-jarig Limburgs engagement als bestuurslid en als ondervoorzitter van Liveke.
 

2021
Armand Schreurs
Deze hoge onderscheiding wordt hem toegekend als waardering voor de unieke manier waarop hij reeds vele jaren met zijn poppentheater ons allen een spiegel voorhoudt. Via de humor en vooral satire van zijn poppen brengt Armand het wezen van de
Vastelaovend, het relativeren van het leven, onder de mensen.
 

2019
De Närrische Europäische Gemeinschaft (N.E.G.)
Deze hoge onderscheiding wordt hen toegekend als waardering voor de manier waarop de N.E.G. reeds gedurende 50 jaar Carnavalsbonden uit Europa samen brengt.
Hierdoor verbind ze vele honderden Europese Carnavalsverenigingen en duizenden Carnavalisten.
Tevens waakt de N.E.G. er over dat de authenticiteit van onze Carnavalsviering bewaard blijft als deel van de Europese Volkscultuur.

2018  
De Limburgse Gouverneurs Herman Reynders en Theo Bovens      
Deze hoge onderscheiding wordt hen toegekend als teken van de verbondenheid van de beide Limburgen. Hun beschermheerschap van Liveke en van de SLV en de BCL staat symbool voor hun ondersteuning van onze manier van Vastelaovend organiseren.
 

2017
NUL - Narren Universiteit Limburg      

Deze hoge onderscheiding wordt hen toegekend als waardering voor de unieke ontstaansreden van de NUL als voorloper van de Universiteit Maastricht, maar ook voor de manier waarop het Professorencorps haar jaarlijkse Dies Natalis viert en in ere houdt als hoogmis van Limburgse humor op academisch Vastelaoves-niveau
 
2016  
Ben Lambrechts       
Deze hoge onderscheiding werd hem toegekend als waardering voor de frisse, eigenzinnige en verrassend moderne manier waarop hij het Limburgs onderwijs promoot en daardoor vele jongeren weet te enthousiasmeren voor het onderwijs in het algemeen.
    
2015
Het Gilde Blauw Sjuut     
Deze hoge onderscheiding wordt hen toegekend als waardering voor de authentieke manier waarop zij als ambassadeurs van de Limburgse Vastelaovend reeds gedurende 6 x 11 jaar de Vastelaovend aankondigen in Limburg en de Euregio.  
 
2014
Dhr. Jan Peumans       
Deze hoge onderscheiding wordt hem toegekend als waardering voor zijn veelzijdige politieke carrière als vertegenwoordiger van onze Provincie Limburg.  
Tevens waarderen wij hem omwille van zijn persoonlijkheid waarin hij zijn eigen typische humor combineert met vastberadenheid, zijn uitgesproken en consequente mening en zijn eigenzinnigheid.      Hij is steeds zichzelf gebleven, uit het èchte Limburgse eikenhout gesneden.
 
2013
Dhr. René Huynen
Voor zijn jarenlange inzet als voorzitter (2 x11 jaar) van Liveke en (3 x 11 jaar als lid) voor zijn bijdrage aan de Limburgse vasteloavend.     
 
2012 
Een Hart voor Limburg     
Voor hun uitzonderlijke inzet in de vorm van fondsenwerving voor projecten ten voordele van de maatschappelijk kwetsbare kinderen in Limburg. 
 
2011 
Mevr. Beppie Kraft    
Maastricht (NL)  
Voor de jarenlange inzet en bijdrage aan de Limburgse vastenavond.  
 

2010
Dhr. Jean Vrijsen
Peer (B)
Voor de vele jaren inzet in het karnaval en vooral in Limburg.

2009
Dhr. Rudi Moesen
Hasselt (B)
Inzet voor zijn promotie en ondersteuning via TV Limburg Voor ons mooi Limburgs Karnaval.

2008
Dhr. Jean- Paul Klinkers
Hoeselt (B)
meer dan 2 X 11 animatie,inzet en promotie Limburgs Carnaval.

2007
Dhr. Sil Janssen
Opglabbeek (B)
Inzet dieren welzijn en engagement bronsgroen Limburg .

2006
Dhr. Willy Dewaelheyns
St.Truiden (B) 
Tekst en toondichter van st Truidense carnavals liedjes en stadsliederen. 

2005
Dhr. Frank Craemers
Lummen (B)
Journalist en promotor van dialect in Limburg

2004
Dhr Jos Roofthooft
Diepenbeek (B) 
Entertainer, promotor van sporten cultuur in Vlaanderen.

2003
Dhr. Robert Vangelabbeek
Lanaken (B)
Leverancier carnaval artiekelen, vuurwerk onbaatzuchtige financiële steun aan onze vereniging.

2002
Dhr. Raymond Collings
Bilzen (B)
Ontwerper LP en CD hoes Carnavalissima

2001
Dhr Mathy Maes
Maasmechelen (B)
Reporter omroep Limburg bezieler Limburgs dialect.

1999
Dhr. Stef Wijnants
St.Truiden (B)
VRT Sport Journalist

1998
Mevr. Hilde Houben- Bertrand
Genk (B)
Gouverneur van Limburg, Beschermvrouw van LIVEKE,verschillende Cultuurele en andere titels.

1997
Dhr. Raymond Tytgat
Kuringen (B)
Hoofdverantwoordelijke Regionaal nieuws Het Belang van Limburg.

1996
Dhr. Valère Ramaekers
Borgloon (B)
Mede stichter en Erevorst Ridders van de Ceuleman, Onderscheiden met de nationale orde van het ministerie van Vlaamse Cultuur en andere grote onderscheidingen.

1995
Dhr. Jef Langenaeken
Haren (B)
Medeoprichter Ridders van de Katteköp , Nationaal voorzitter FEN Vlaanderen.

1994
Drs. Theo Fransen
Venlo (NL)
Ere bestuurslid BCL en public relations NEG, Doctor Humoris Causa, Monduniversität Ridder in de orde van het Gulden Vlies Brugge Ehrenhäxe van de Narrenzunft, Chlösterli, erelid van talloze Nederlandse en internationale verenigingen.

1993
Dhr Tonny Van Wijck
Maaseik (B)
Grootvorst H.Wammes Doctor Humoris Causa – Carnavalspromotor en schrijver. Ridder in de orde van Het Gulden vlies Brugge,Humor zonder grens Hasselt, Lachend Limburg Hamont Het gulden Wammes Maaseik en verschillende internationale onderscheidingen.

1992
Dhr. Jef Huynen
‘sGravenvoeren.(B)
Iere Groaf KV de Waggelerre groave va Voere Carnavalspromotor, tekst en muziekschrijver. Stichter KV de Waggelerre. en Karnaval zonder Grens . Vereremerkt met o.m. Ridder in de orde van het Gulden Vlies Brugge, Het Gulden Wammes Maaseik, Lachend Limburg Hamont en zo vele andere, waarbij een groot aantal internationale onderscheidingen.